Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول مرکز پژوهشی زلزله دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: این شتاب‌زدگی مردم را نمی‌فهمم؟ اینکه در پارک‌ها و خیابان‌ها به سر می‌برند یا به خارج از شهر پناه می‌برند؛ با فرار هرگز مشکل درست نخواهد شد، زیرا بسیاری از زلزله‌ها اصلا پیش‌لرزه ندارند و شما تا آخر عمر که نمی‌توانید فرار کنید، بنابراین شما باید بدانید که آیا ساختمان شما مقاوم است یا خیر؟ آفتاب‌‌نیوز : دکتر سید جلیل فاطمی در گفت‌وگو با  ایسنا، دباره وقوع زمین لرزه‌های متعدد در مناطق مختلف کشور از جمله کرمان، البرز، تهران، کرمانشاه و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. گفت: ایران روی کمربند زلزله قرار دارد و یکی از مناطقی است که بیشترین زلزله‌های دنیا در آن رخ می‌دهد، پس وقوع چنین زمین لرزه‌های امری طبیعی است.
وی به زلزله‌های مخرب 30 سال گذشته در ایران اشاره کرد و افزود: نکته قابل توجه این است که گسل‌های ایران قدرت زلزله بالای 8 ریشتر ندارند و اصولا حداکثر شدت زلزله‌های گسل‌های ایران(به جزی گسل نایبندان) 7.5 ریشتر بوده است.
این استاد تمام دانشگاه شهید باهنر کرمان تاکید کرد: دوره بازگشت زلزله‌های بالای 8 ریشتر بیشتر از یک قرن است و این زلزله‌ها به ندرت و در جاهای خاص رخ می‌دهد و 93 درصد زلزله‌ها در ایران کمتر از 7.5 ریشتر می‌باشند.
وی با تاکید برآنکه زلزله‌ها در ایران خیلی زیاد است، عنوان کرد: علت زلزله‌ها برخورد صفحات زمین است و اکنون صفحه عربستان به صفحه ایران فشار می‌آورد و این انرژی که در برخورد صفحات ایجاد می‌شود به‌صورت زلزله تخلیه‌ می‌گردد، لذا زلزله حتما باید وقوع پیدا کند.
فاطمی با بیان این مطلب که همواره زلزله را خواهیم داشت، بنابراین در شرایط فعلی باید آن را بشناسیم، تصریح کرد: اگر زلزله را بتوانیم بشناسیم، هرگز از آن آسیب نخواهیم دید، همانگونه که کشور ژاپن اکنون از زلزله هیچ آسیبی نمی‌بیند و ما نیز آسیب نخواهیم دید.
وی با اشاره به 3 زلزله بالای 6 ریشتر چند روز اخیر در کرمان، مطرح کرد: مردم توجه کنند که این زلزله‌ها هیچ خسارت جانی در پی نداشته است و فقط خانه‌های قدیمی که سازه آنها خشت و گل بوده است، دچار آسیب شده‌اند.
این استاد تمام دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: این شتاب‌زدگی مردم را نمی‌فهمم؟ اینکه پس از زلزله در پارک‌ها و خیابان‌ها به سر می‌برند یا به خارج از شهر پناه می‌برند! با فرار هرگز مشکل درست نخواهد شد، زیرا بسیاری از زلزله‌ها اصلا پیش‌لرزه ندارند و شما تا آخر عمر که نمی‌توانید فرار کنید، بنابراین شما باید بدانید که آیا ساختمان شما مقاوم است یا خیر؟
مسئول مرکز پژوهشی زلزله دانشگاه شهید باهنر کرمان از لزوم مقاوم‌سازی ساختمان‌ها سخن به میان آورد و بیان کرد: سهل‌انگاری در نظارت‌ها برای ساخت و ساز، لطمه جانی به مردم می‌زند و این سهل‌انگاری جنایت است.
فاطمی به توصیه‌های ایمنی پرداخت و بیان کرد: پس‌لرزه‌ها بعد از زلزله کاملا عادی است و این پس لرزه‌ها می‌تواند تا مدت‌ها ادامه پیدا کند ضمن آنکه باید عنوان کرد که زمین‌لرزه‌های زیر 3 ریشتر را ریزلرزه می‌گویند و در بسیاری اوقات در استان کرمان ریزلرزه داریم و این امر تازگی ندارد.
وی به راهکارهای مقابله با زلزله اشاره کرد و افزود: تنها راهکار ما در برابر زلزله استحکام‌سازی بناها می‌باشد و هیچ راه دیگری وجود ندارد.
این استاد تمام دانشگاه شهید باهنر کرمان با انتقاد از ساخت و سازهایی که در تهران صورت گرفته، اظهار کرد: مشاهد می‌کنیم ساختمان‌های بلند مرتبه در تهران بدون رعایت حد فاصل مجاز در کنار یکدیگر سربرافراشته‌اند، همچنین اکنون دیگر مد شده است که فقط بسازیم بدون رعایت نکات ایمنی و متاسفانه فقط دنبال سود بیشتر هستیم نه ایمنی؛ لذا برخی‌ها برای دستیابی به سود بیشتر از مصالح ارزان قیمت استفاده می‌کنند این در حالی است که باید از تکنولوژی‌های نوین در ساخت و ساز استفاده کرد.
وی خطاب به دولتمردان مبنی براینکه اقداماتی در راستای ارزان‌سازی ساخت و سازهای نوین انجام دهند تا مردم دچار آسیب نشوند، عنوان کرد: زلزله شب گذشته تهران و البرز به احتمال زیاد زلزله اصلی بوده است و بعید می‌دانم که پیش‌لرزه بوده باشد. هرجای ایران هر لحظه ممکن است زلزله بیاید اما زلزله بالای 7 ریشتر به ندرت خواهد آمد.
مسئول مرکز پژوهشی زلزله دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه کرمان به دلیل مقاوم‌سازی‌ها در بیشتر نقاط آن در مقابل زلزله مقاوم است و کمتر دچار آسیب می‌شود، خاطر نشان کرد: اما اگر زلزله بزرگی در تهران بسیار فاجعه آمیز برای کشور خواهد بود و باید مسئولین از این زنگ هشدار درس گرفته و اقدام عاجلی در راستای مقاوم سازی ساختمان های تهران صورت دهند و منتظر فاجعه نباشند.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۸۴۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی ایران/ هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان

به گزارش گروه اقتصاد ایسکانیوز، سازمان هواشناسی از افزایش دمای هوا در مناطق غرب کشور و بارش باران در نوار غربی کشور خبر داد.

بیشتر بخوانید: هواشناسی ایران / احتمال وقوع سیلاب در ۶ استان کشور

پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی  نشان می‌دهد امروز در خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، برخی مناطق سیستان و بلوچستان، یزد، سمنان، ارتفاعات شرقی تهران رگبار و رعدوبرق روی می‌دهد.

فردا شنبه در برخی مناطق استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شرق خوزستان، یکشنبه 9 اردیبهشت در جنوب کرمان و دوشنبه ارتفاعات مرکزی البرز و زاگرس در برخی ساعات رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، گاهی گردوخاک و در مناطق مستعد تگرگ پیش‌بینی شده است.

سه‌شنبه هفته آینده سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و بارش‌ در این مناطق روی می‌دهد.

 طی سه روز آینده در شمال شرق، شرق و جنوب شرق در برخی ساعات وزش باد شدید گاهی گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. تا اواسط هفته آینده نیز روند افزایش نسبی دما در اکثر مناطق کشور پیش‌بینی شده است.

توصیف سامانه: ادامه فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های همرفتی

زمان شروع: جمعه 1403/02/07

زمان پایان: شنبه 1403/02/08

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ

منطقه اثر:

جمعه 1403/02/07: خراسان جنوبی، کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب خراسان رضوی و نیمه شمالی سیستان و بلوچستان.

شنبه 1403/02/08: کرمان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شمال و شرق هرمزگان.

اثر مخاطره: احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی.

توصیه: احتیاط در سفرها به‌ویژه برون‌شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هرگونه عملیات کشاورزی.

توصیف سامانه: افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع موج

زمان پایان: بعدازظهر یکشنبه 1403/02/09

نوع مخاطره: وزش باد با بیشینه سرعت 24 نات و افزایش ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل بین 1 تا 1.5 متر ( تاکید بر ساعات صبح تا بعدازظهر)

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز.

اثر مخاطره: اختلال در ترددهای دریایی شناورهای سبک، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی.

توصیه: جتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت ه

انتهای پیام/

کد خبر: 1228454 برچسب‌ها هواشناسی

دیگر خبرها

  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • هواشناسی ایران/ هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان
  • هشدار جدی پزشکیان به مسئولان /بترسید از اینکه.../نیاز به گشت ارشاد مدیران نیست، در آمریکا هم می‌دانند ما در اینجا چه می‌کنیم!
  • پس‌لرزه ۶.۱ ریشتری در تایوان خسارت به‌ جا گذاشت
  • نظر و رضایت مردم در انجام ماموریت مسئولان مهم است
  • هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند
  • (ویدئو) زلزله‌ای به بزرگی ۶.۱ ریشتر تایوان را لرزاند