Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-27@05:39:04 GMT

واکنش نجفی به حوادث دیروز و دیشب تهران

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۵۴۴۸۴

شهردار تهران با اشاره به حوادث شب گذشته پایتخت گفت: خسارت‌های اندکی به تاسیسات و امکانات شهرداری تهران وارد آمد و این نشان می‌دهد عده‌ای با یک حرکت کور این اقدامات را انجام دادند تا آنچه متعلق به همشهریان تهرانی است لطمه بزنند.

به گزارش شریان نیوز،محمدعلی نجفی در صحن شورای شهر و در  سی و چهارمین جلسه شورا گفت: این حوادث برای ساعاتی خدمت رسانی به شهروندان تهرانی را کمی دچار اخلال کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: در این حوادث خسارت‌های اندکی هم به تاسیسات و امکانات شهرداری تهران وارد آمد این نشان می‌دهد عده‌ای با یک حرکت کور این اقدامات را انجام دادند تا آنچه متعلق به همشهریان تهرانی است لطمه بزنند.

نجفی افزود: در طول چهار ماه گذشته جلسات متعددی با اعضای شورای شهر به شکل‌های مختلف صبحانه کاری و ... داشتم این اولین جلسه‌ای است که در صحن علنی شورای شهر حضور دارم.
شهردار تهران گفت: از زمان زلزله اول تا کنون، سه جلسه مدیریت بحران داشتیم و در روز 29 آذر و ششم دی ماه دو زلزله را در شهر تهران داشتیم که به دلایل خیلی روشنی در زلزله دوم هم عکس‌العمل مردم و هم اقدامات دستگاه‌های مذکور خیلی سازماندهی شده‌تر و مناسب‌تر بود.

وی افزود: زلزله اول هم بزرگ‌تر بود و هم در عمق کمتری از زمین اتفاق افتاد و هم آمادگی 100 درصد برای مردم و دستگاه‌های اجرایی وجود نداشت؛ زلزله دوم شدت کمتری داشت و در عمق بیشتری بود. مردم نیز آمادگی نسبتی و تمرین داشتند. همچنین همه دستگاه‌های مسئول در آمادگی کامل به سر می‌بردند.

نجفی گفت:ساعت وقوع در زلزله دوم بعد از نیمه شب بود و خیلی از همشهریان خواب بودند حتی برخی زلزله را احساس نکردند.تعداد زیادی از مردم در پارک‌ها اسکان یافته بودند و شهرداری امکانات و تسهیلاتی در اختیار آنان قرار داده بود.در این مدت سه جلسه مدیریت بحران داشتیم. در جلسه آخر تصمیم گرفتیم شرایط قرمز و آمادگی 100 درصد را به شرایط زرد آمادگی معمولی تبدیل کنیم.
وی گفت: جلسات متعدد با بخش‌ها و مدیران مختلف در وزارت کشور و سازمان‌های ذیربط برگزار شد.کارگروه‌های تخصصی شورای هماهنگی همه فعال شدند وبررسی‌های خود را در ارزیابی وضع و آمادگی برای اقدامات بعدی انجام دادند.سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز اقداماتی را انجام داده است.

نجفی در صحن شورای شهر افزود:پارک‌ها، سوله‌های ورزشی، اماکن بحران، برخی مساجد و مدارس امن هستند که همه این موارد از قبل شناسایی شده و در نقشه محلات وجود دارد.
شهردار تهران با بیان اینکه این اماکن یا دارای ساختمان خیلی قوی و یا حیاط قابل توجه هستند که شهروندان در آن اسکان پیدا کنند گفت: اما مجموعه این امکانات کفاف اسکان اضطراری پس از یک زلزله بزرگ را نمی‌دهد که برای این موضوع برنامه داریم.

وی افزود: با محاسبات خود شرکت آب و فاضلاب حدود 30 درصد لوله‌های آب و فاضلاب تهران فرسوده است و با یک لرزه شدید دچار شکستگی شده و آب‌گرفتگی ایجاد می‌کند.شرکت گاز به خاطر برنامه‌هایی که از قبل اجرا شده، اعلام کرده از سال 97 وضعیت گازرسانی به شکلی در می‌آید که سیستم هوشمند لوله کشی به مجرب وقوع زلزله بالا، قطع شود.

نجفی تصریح کرد: اگر برق قطع شود و یا خودمان بخواهیم برق را قطع کنیم به سیستم جایگزین نیاز داریم خصوصا اگر اتفاق در شب به وقوع پیوسته باشد.ظرفیت‌های امداد رسانی هوایی تقریبا در تهران صفر است البته وزارت بهداشت چند بالگرد خریداری کرده و ما کمک می کنیم زودتر به مجموعه اضافه شود. هلال احمر هم بالگرد دارد اما بسیار محدود است.

شهردار تهران با بیان اینکه سیستم هوشمند اعلام خطر وجود ندارد گفت: باید حتما اپلیکیشن‌های خاصی برای بحران تهران طراحی کنیم. به سازمان فناوری اعلام کردم روی این مسئله کار کنند و روی موبایل حتما اپلیکیشن خاص بحران تهران داشته باشیم که همشهریان ما وقتی چنین اتفاق می‌افتد اگر از رادیو و تلویزیونی فاصله می‌گیرند از طریق موبایل بتوانند با این اپلیکیشن‌ها تصمیم گیری کنند و راهنمایی شود.

وی بر راه اندازی شبکه ارتباطی یکپارچه مدیریت بحران تاکید کرد و گفت: سال‌ها است با وزارت ارتباطات بحث می کنیم در دوره قبلی و فعلی مدیریت شهری که شهرداری تهران باید سیستم بی سیم مستقل داشته باشد. تجربه زلزله اخیر ثابت کرد حرف ما درست است نیاز به یک سیستم مستقل بی سیم برای شهرداری تهران وجود دارد که متاسفانه تا کنون این مسئله را تائید نکردند.
نجفی گفت: وزیر بهداشت در یک برنامه تلویزیونی از ایمن بودن بیمارستان‌های تهران ابراز نگرانی کرد و 150پایگاه آتش نشانی داریم که در یک شرایط بحرانی پاسخگو نیست، همچنین مسئله امنیت و بروز نا‌امنی در وقوع زلزله وجود دارد که نیروی انتظامی باید طرح خود را در این زمینه بیاورد.

وی ادامه داد: شبکه اختصاصی امداد و نجات در شهر تهران باید ایجاد شود. باید یکسری معابر را اختصاص دهیم که وقتی بحران به وقوع می‌پیوندد این شبکه‌ها کامل آزاد باشند هیچ اتومبیلی اجازه ورود به این شبکه‌ها را نداشته باشند.

نجفی گفت: شهروندان اصلا آمادگی زلزله نداشتند. مسئولان و فضای مجازی حرف‌هایی را به قصد و غیر قصد گفتند و مردم را دچار نگرانی کردند.مثلا وقتی یک نفر به عنوان متخصص بگوید این پیش زلزله بوده است و زلزله بعدی چند ساعت بعد اتفاق می‌افتد در حالی که سیستم علمی وجود ندارد که این تشخیص را بدهیم، طبیعی است با این حرف شهروندان همه نگران می‌شوند و همه از منزل خارج می‌شوند و اتفاق شب اول برای شلوغی خیابان‌ها رخ می‌دهد.

شهردار تهران گفت: عده‌ای با خودروی شخصی شروع به دور زدن در خیابان‌ها کردند، این موضوع ترافیکی ایجاد کرد که دعا می‌کردیم اتفاق بدی نیفتد که اگر اتفاقی می‌افتاد دو سه ساعت اول هیچ فعالیت امدادی در تهران امکان پذیر نبود.

وی گفت: نمی‌دانم مردم به چه علتی می‌روند باک بنزین را پر می‌کنند البته از یکی از مسئولان نقل شده بود که مردم اگر می‌توانند از تهران خارج شوند که بعدا مشخص شد این حرف را نزده است و حرف غلطی هم است چون امکان پذیر نیست.

نجفی گفت: به طور متوسط 9 میلیون لیتر بنزین در پمپ بنزین های تهران زده می شود که این حجم به 15 میلیون لیتر رسید.چندین تانکر بنزین در ترافیک ماشین‌های پشت پمپ بنزین گیر کردند که با یک بروز جرقه و آتش گرفتن تانکرها فاجعه می‌آفرید.

وی ادامه داد‌: فضای مجازی هم تهدید و فرصت است اما در رصد آنچه در فضای مجازی اتفاق افتاد کاملا عده‌ای ضد انقلاب و ... به قصد و غرض شروع به ایجاد شایعه و تحریک و ترساندن مردم کردند. در جایی هم فضای مجازی به ما کمک کرد پیام‌مان را زود به مردم برسانیم که این خوب است اما در مقابل باید اقدامات منفی کنترل شود

شهردار تهران افزود:‌از همشهریان و عموم ملت تقاضا می‌کنم با انتقال شایعات و اخبار نادرست به تشویش کمک نکنند.

این مقام مسئول گفت:در هر دو زلزله اقدامات شهرداری و سایر دستگاه‌ها خیلی خوب و مثبت بود. نقاط ضعف هم وجود داشت که موارد متعددی درباره کمبودها و نقاط ضعف وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: هزار و دویست هکتار بافت فرسوده در تهران وجود دارد که برنامه‌های زیادی برای نوسازی صورت گرفته است. ۴۱ درصد بافت فرسوده تهران در سال‌های گذشته نوسازی شده اما هنوز به نقطه ایده‌آل نرسیده‌ایم.

وی ادامه داد:اگر شورای شهر موافق باشند باید با دولت برای ایجاد کارگروه ملی زلزله در شهر تهران به ریاست معاون اول مکاتبه کنیم.

نجفی گفت: در دولت دوم اصلاحات کارگروهی برای زلزله تهران به ریاست دکتر عارف تشکیل شد و اقدامات خیلی خوبی هم انجام شد. زیر بنای یکسری از مطالعات بعدی گذاشته شد اما بعدها فعالیت این کارگروه متوقف شد.

شهردار تهران افزود:ضروری است مسئله ایجاد شبکه همکاری با سازمان های غیر دولتی محلی برای مدیریت رفتارهای اجتماعی دنبال شود.

سمن‌هایی هستند که می‌توانند در این زمینه کمک کنند اگر درخواست جدی کنیم گروه‌های مردمی می‌توانند خیلی کمک کنند.

وی یادآور شد:باید مقابله با بحران را در سطح اول محلی کنیم. سیاست شورا و شهرداری به عنوان سیاست مدیریت محلی و تقویت محله محوری است. مسایل مدیریت بحران نیز باید در این سیاست دنبال شود.

وی تصریح کرد: مورد راهکار کوتاه مدت را پیشنهاد کردیم که برخی طرح و برخی دیگر عملیات خاصی است که باید انجام شود. همچنین ۲۰ مورد  راه کار بلند مدت ارائه دادیم.

منبع:فارس

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۵۴۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از درس آموخته‌های سیل۱۴۰۳در بحرانهای ناشی از آب در پایتخت

به گزارش خبرنگار مهر، حامد یزدی مهر، ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به بارش‌های اخیر بهاری در استان تهران، اظهار کرد: خوشبختانه با تمهیدات اندیشیده شده شاهد هیچ چالشی در حوزه آب گرفتگی و وقوع سیلاب در استان تهران نبودیم.

یزدی مهر با بیان اینکه طی روزهای اخیر در اغلب نقاط کشور بارندگی‌های شدید سیل آسا را شاهد بوده ایم، گفت: مجموعه اداره کل مدیریت بحران استان تهران با احصا و جمع آوری نقاط ضعف و قوت مدیریت این سیلاب‌ها، درس آموخته‌هایی را که برای مدیریت بهتر بحران‌های احتمالی در حوزه «مخاطرات ناشی از آب» وجود دارد را گردآوری می‌کند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران بابیان اینکه سیلاب سیستان و بلوچستان، یکی از منابع در امر جمع آوری درس آموخته‌های این حوزه محسوب می‌شود، افزود: با وجود تفاوت‌های ساختاری، جغرافیایی و توپولوژی سیستان با پایتخت، استفاده از درس آموخته‌های این استان در حوزه اقدامات پیشگیرانه و آمادگی قبل از وقوع بحران و همچنین اقدامات حین بحران از اهمیت برخوردار است.

وی در ادامه با بیان اینکه شهرهای ایران به لحاظ موقعیت‌های جغرافیایی در مسیر حوضه‌های آبریز مختلف قرار دارند، عنوان کرد: در این خصوص ضروری است که بیش از گذشته به تهیه و تدوین «طرح جامع خطر پذیری سیلاب» بیاندیشیم و راهکارهای لازم برای کاهش این اثرات را پیش بینی کنیم.

کد خبر 6088612

دیگر خبرها

  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران در امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان
  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟
  • شماره یک و دو دنیا برای PSG بازی می‌کنند
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل۱۴۰۳در بحرانهای ناشی از آب در پایتخت
  • کشت گندم و جو در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع رخ
  • فیلم| دریبل دیدنی «امباپه» در بازی دیشب مقابل لوریان
  • مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو ۲۰۲۴ را کسب کرد
  • بررسی علل وقوع حوادث غیرمترقبه ایلام
  • بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟ | اینفوگرافیک
  • زلزله در مرزن‌آباد ؛ جدیدترین گزارش‌ها از زلزله ۳.۷ ریشتری در نزدیکی چالوس