Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-09@00:25:22 GMT

تهران لرزید و نخوابید

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۷۷۳۰۲

تهران لرزید و نخوابید

اجتماع > اجتماعی - همشهری آنلاین:
دیشب تهران لرزید. زمین لرزه ای با قدرت ۵.۲ ریشتر در ساعت ۲۳:۲۷ دقیقه دیشب استان‌های تهران ، گیلان، البرز، قم، مرکزی و قزوین را لرزاند. به گزارش ایرنا کانون این زمین لرزه در مرز استان تهران و البرز در ۳ کیلومتری ملارد تهران، هفت کیلومتری مشکین‌دشت استان البرز و ۹ کیلومتری شهریار بوده و در ۷ کیلومتری عمق زمین روی داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم‌بودن عمق کانون این زمین لرزه موجب شد شدت آن زیاد باشد و ساکنان مناطق غربی‌تهران به ویژه بیشتر آن را حس کنند. مرکز زلزله‌نگاری کشور تا نیمه شب دیشب از چندین پس لرزه یک تا 2 ریشتری در همین منطقه خبر داد. وحشت تهرانی ها و ترک خانه ها از نخستین دقایق بعد از وقوع زمین لرزه، خیابان‌های مناطق مختلف تهران شاهد ترافیک سنگین بود. ساکنان آپارتمان‌ها، خانه هایشان را ترک کردند و سراسیمه به کوچه و خیابان پناه بردند. شاهدان عینی تصاویری از خیابان‌های پر ازدحام از خودرو یا کوچه هایی که مردم در آنها جمع شده بودند را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند.

انتشار برخی اخبار غیرموثق درباره فعال‌شدن گسل‌های تهران و توصیه‌ها درباره رعایت احتیاط، موجب شد بسیاری از تهرانی‌ها دیشب را تا بامداد در خیابان‌ها بگذرانند. گزارش خبرنگاران همشهری حاکی است خیابان‌هایی که در روزهای‌گذشته به‌دلیل آلودگی هوا، تعطیلی مدارس و اجرای طرح زوج و فرد برای تردد خودروها، خلوت شده بود دیشب با هجوم خودروهایی رو به‌رو شد که سرنشینان آن از بیم زلزله به آنها پناه برده بودند. شلوغی پمپ‌بنزین‌ها و ازدحام در اطراف مراکز آتش‌نشانی و اورژانس از دیگر ویژگی‌های دیشب تهران بود. آنچه دیشب در تهران روی داد، همچون مانوری طبیعی جهت آماده‌شدن شهروندان و مسئولان برای زلزله بزرگ‌تری بود که سال‌هاست بسیاری پیش‌بینی‌اش را می‌کنند.

شهرداری‌تهران در آماده‌باش دستگاه‌های امدادرسانی همچون آتش‌نشانی و اورژانس و مراکز درمانی بلافاصله پس از وقوع زلزله به حالت آماده‌باش درآمدند. همچنین عارف‌نیا، رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی شهرداری تهران نیز خبر داد: شهرداری تهران بلافاصله بعد از وقوع زلزله به حالت آماده‌باش درآمد. او از مردم خواست آرامش خود را حفظ کنند. کرکه آبادی مدیرکل دفتر شهردار تهران و شهردار شب تهران نیز که در ستاد مدیریت بحران حضور یافت، گفت: بلافاصله بعد از وقوع زلزله به تمامی مدیران شهرداری آماده باش داده شد. خبرنگار همشهری در محل ستاد بحران شهرتهران به‌نقل از عارف‌نیا گزارش داد به دستور مسئولان شهری تمام بوستان‌ها و پارک‌ها، مدارس، ورزشگاه‌ها، سرویس‌های عمومی و مساجد برای حضور شهروندان بازگشایی شد.

همچنین سوله‌های مدیریت بحران و سوله‌های سازمان ورزش شهرداری برای استقرار مردم گشایش یافت. در ستاد مدیریت بحران فعالیت گسل‌های تهران و اطراف تهران به‌صورت برخط از طریق مانیتورها رصد و دستورات لازم به مراکز مربوطه صادر می‌شود. اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز اعلام کرد بر اساس گزارش‌های اولیه در مقاطعی از جاده چالوس ریزش کوه گزارش شده است. وی با بیان اینکه گسل فعال در این زلزله گسل اشتهارد به مشکین دشت بوده گفت این زلزله ربطی به گسل تهران نداشته ولی ساکنان البرز و غرب تهران هوشیاری خود را حفظ کرده و البته آرامش داشته باشند. آخرین خبرها تا ساعت 30/2 بامداد صف پمپ‌های بنزین و افزوده‌شدن بر تعداد خودروهای پارک‌شده یا در حال تردد در خیابان‌ها موجب شد شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با صدور اطلاعیه‌ای به مردم اطمینان دهد موجودی سوخت کافی است. وزیر ورزش از باز گذاشتن درهای مجموعه‌های ورزشی شهر برای اسکان مردمی خبر داد که در خیابان ها به سر می‌برند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۷۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟

به گزارش تابناک به نقل از مهر، شهردار تهران گفت: اختصاص برخی از املاک به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت گرفت، ناعادلانه بود و ما سعی کردیم برای مدیران شاغل که فاقد مسکن بودند، وام با بهره بانکی در نظر بگیریم.
 

علیرضا زاکانی در حاشیه نهمین سمینار بین‌المللی زلزله در جمع خبرنگاران پیرامون میزان آمادگی شهرداری تهران برای مقابله با زلزله گفت: در گام نخست به دنبال کاهش ضریب آسیب‌های زلزله در تهران هستیم. سپس فهم درست ابعاد زلزله و تشخیص زودرس وقوع آن برای ما از اهمیت برخوردار است. در همین راستا اتفاقات خوبی در زمینه جهش شتاب نگارها و سامانه‌های تشخیص دهنده زلزله در پایتخت رخ داده است.

وی افزود: به عنوان مثال سال گذشته برای اولین بار در تهران، ۵ شتاب نگار عمقی در عمق ۵۰ متری سطح زمین کارگزاری شده است. همچنین مراحل نصب یک شتاب نگار دیگر نیز در عمق ۱۰۰ متری به زودی تکمیل خواهد شد.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون اقدامات شهرداری تهران در حوزه آموزش عمومی به شهروندان با هدف مقابله با زلزله گفت: سال گذشته ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان تحت آموزش‌های عمومی شهرداری تهران قرار گرفتند. همچنین در درون سیستم مدیریت شهری نیز به کارکنان آموزش‌های تخصصی پیرامون مقابله با زلزله ارائه شده است.

شهردار تهران در ادامه تاکید کرد: مدیریت شهری تهران در حوزه استحکام کالبدی نیز گام‌های رو به جلویی طی ماه‌های گذشته برداشته است. در همین راستا بناست برای نخستین بار ۱۶ هزار ساختمان با همکاری ۹ دستگاه به لحاظ ایمنی پایش شود که تاکنون عملیات پایش ۴۰۰۰ ساختمان تکمیل شده است.

وی تاکید کرد: در ستاد ایمنی و مدیریت بحران شهرداری تهران ۱۵ کارگروه با هدف مقابله با زلزله شکل گرفته است که این کارگروه‌ها با هماهنگی کامل بین دستگاه‌های مختلف به دنبال افزایش ضریب ایمنی در پایتخت هستند.

زاکانی در پاسخ به سوالی دیگر پیرامون حواشی لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند، اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف ۵۰ درصدی به مدیران می‌دادند و این اتفاق مصداق کامل بی‌عدالتی بود.

وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران می‌آیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم، اما متأسفانه این موضوع با بی‌انصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • دماوند لرزید
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا