Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > حوادث - ایسنا نوشت:نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به زلزله چهارشنبه‌شب تهران گفت: زلزله دیشب نشان داد ما از لحاظ معماری بحران با مشکل جدی روبرو هستیم. ما هیچ انسجام مدیریتی و یکپارچگی در تصمیم‌گیری و توزیع وظایف و آمادگی دستگاه‌ها در اطلس بحران نداریم.

علی وکیلی در خصوص زلزله دیشب تهران، بیان کرد: رفتار مردم رفتار صادقانه‌ای بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم همدیگر را به خونسردی و حفظ آرامش دعوت می‌کردند و شاهد هجوم دلهره‌آفرینی که بحران را تشدید کند، نبودیم بلکه حس مسئولیتی در رفتار مردم بود. از نظر من زلزله دیشب زلزله مدیریتی را به ما نشان داد.

وی گفت: اتفاق دیشب پس لرزه نظام مدیریت بحران بود. ما هیچ آمادگی از لحاظ مدیریتی برای یک بحران بزرگ در تهران را نداریم. در کرمانشاه و سایر موارد نیز همین اتفاق افتاد و این ضعف مشاهده شد. ما مشکل محدودیت امکانات نداریم بلکه مشکل ما تعدد دستگاه‌های دخالت‌گر است. از سوی دیگر نبود اطلس رفتار مدیریتی در بحران و نداشتن معماری بحران مناسب از دیگر مشکلات ما در این حوزه است. رفتار مدیریتی ما با کاستی‌های اساسی روبرو است.

وی ادامه داد:‌ ما نیازمند اطلس بحران هستیم و از مدیران رفتار اطلسی را انتظار داریم. بخشی عمل کردن، بخشی تصمیم گرفتن و بخشی واکنش نشان دادن خودش بر بحران می‌افزاید و دیشب شوک بزرگی بود. هر واحد باید به صورت آنی تصمیم بگیرد و به صورت سیستمی در تمام شبکه نظام مدیریتی اجرایی شود. باید این تصمیم مورد پذیرش قرار گیرد و همچنین به اجرای آن توجه شود. ما به یک نظام مدیریتی و شبکه‌ای در ارتباط با بحران همچنان دست پیدا نکرده‌ایم و ضعف اساسی ما، ضعف مدیریتی است.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما باید معماری بحران را در رفتار مدیران‌مان حل کنیم و باید اجماعی در نظام مدیریتی ما در رابطه با این‌که چه کسی تصمیم نهایی را بگیرد و چه کسی آن را اجرا کند و میزان اختیارات هر یک از دستورات در هنگام بحران چقدر است، شکل بگیرد. بخشی از این اقدامات باید به صورت هوشمند عملی شود و بخشی از این اقدامات باید به صورت مهندسی و در اتاق‌های تصمیم اتخاذ شود. این موارد ضرورت‌هایی است که تا زمانی‌که به آن‌ها نپردازیم الزامات مدیریت بحران از ما سلب است.

دیگر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به زلزله چهارشنبه‌شب تهران گفت: در واقع عاقلانه‌ترین کار برای مواجهه با زلزله این است که مردم آگاهی‌های لازم را کسب نموده و باور داشته باشند که پدیده‌ای به نام زلزله وجود دارد. ما باید به بحث مقاوم‌سازی مانند کشورهای زلزله‌خیز توجه داشته باشیم.

خود مردم به جای رشوه دادن باید مدعی مقاوم‌سازی باشند

غلامرضا حیدری در خصوص زلزله دیشب تهران، بیان کرد: من خودم دیشب در هنگام زلزله تهران نبودم. اکنون که خبرها را دنبال می‌کنم مطلع شدم که این زلزله بیشترین ریشتری بوده که اتفاق افتاده و خساراتی هم نداشته است. با توجه به این که پس لرزه‌های زیادی هم داشته این امر می‌تواند شاهدی باشد که زلزله‌ای با قدرت بیشتر اتفاق نیفتد.

وی گفت: از نظر علمی آخرین یافته‌ها نشان می‌دهد که نمی‌توان زلزله را پیش‌بینی کرد. در کشورهای زلزله‌خیز برای مقابله با آسیب‌های زلزله از مقاوم‌سازی ساختمان‌ها استفاده کرده‌اند. ساختمان‌هایی که نسبت به زلزله مقاوم هستند تخریب نمی‌شوند و برای ساکنین مشکلی ایجاد نخواهند کرد؛ بنابراین ما نیز باید به بحث مقاوم‌سازی توجه ویژه کنیم؛ لذا به جای این‌که مردم به نظام مهندسی و شهرداری‌ها مراجعه کنند و خدای نکرده با دادن رشوه بخواهند از رعایت استانداردها فرار کنند خود مردم باید مدعی مقاوم‌سازی باشند. درست است که مقداری هزینه این امر بالا است اما این علمی‌ترین کاری است که در کشورهای زلزله‌خیز برای پیشگیری از آسیب‌های زلزله انجام می‌شود.

وی افزود: نکته‌ دیگری که مردم باید به آن توجه داشته باشند این است که در هنگام وقوع زلزله آرامش خود را حفظ کنند. در زلزله دیشب تعدادی از افراد که مصدوم شدند بر اثر ازدحام در هنگام فرار بوده است؛ لذا مردم باید آرامش خود را در این مواقع حفظ کنند.

همچنین باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از استاندار تهران نوشت: مردم آرامش خود را حفظ کنند و به هیچ وجه به شایعات توجه نکنند، طبق قانون، مدیریت بحران شهر تهران بر عهده شهرداری تهران است. مديران استان تهران تا عادی شدن شرايط، حق خروج از استان تهران را ندارند.

۴۷۲۳۷

کلید واژه‌ها : زلزله - مدیریت بحران - زلزله تهران -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۸۰۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد مطلوب صنعت گاز در عملیات برگشت‌پذیری زیرساخت و مدیریت بحران رسانه در حمله تروریستی

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به عملیات خرابکارانه علیه تأسیسات انتقال گاز در زمستان پارسال گفت: تلاشگران صنعت گاز در دو بخش‌ عملیات برگشت‌پذیری زیرساخت و مدیریت بحران رسانه، عملکرد ارزشمندی داشتند و با اقدام جهادگونه به مقابله با این بحران و خنثی‌سازی پیامدهای آن پرداختند.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، غلامرضا جلالی امروز (سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت) در نخستین هم‌اندیشی تعمیرات ایمن و تعالی سازمانی شرکت‌های پالایش گاز که با حضور معاون وزیر نفت در امور گاز و جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت و گاز برگزار شد، با تأکید بر این‌که صنعت گاز  و خدمات آن در کشور ما یک حوزه مهم است، گفت: دشمن از این موضوع آگاه است و راهبردهای ناامن‌سازی و تهدیدآفرینی در این حوزه را به اشکال متفاوتی دنبال می‌کند.

وی افزود: با توجه به این‌که گاز بخش بزرگی از سبد انرژی کشور را در بخش صنعت و نیروگاهی و مصارف خانگی و خدماتی و تجاری تأمین می‌کند، با این اوصاف طبیعی است که بخش‌های وابسته به این حامل انرژی نیز در گستره وسیعی از محصولات و خدمات جای خواهند گرفت؛ از این رو در مقیاس ملی، ارزش گاز حیاتی است و باید ۱۰۰ درصد مصون‌سازی شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: از آن‌جا که موضوع‌های مربوط به پدافند غیرعامل، امری حیاتی است و به‌طور عمده با امنیت کشور سر و کار دارد، برابر قانون مصوبه‌های سازمان پدافند غیرعامل، شأن قانونی و الزام‌آور دارد و در صورت احراز استنکاف از آن، جرم شده است.

جلالی با بیان این‌که آموزش سواد امنیت سایبری برای هر مدیری ضروری است، گفت: مدیران در هر سطحی باید نسبت به الزام‌های حیاتی امنیت سایبر در محیط تحت مدیریت خود آموزش ببیند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، به اقدام خرابکارانه علیه تأسیسات انتقال گاز در زمستان پارسال اشاره و تصریح کرد: به واقع باید از مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و تلاشگران صنعت گاز در بخش‌های انتقال و ستاد قدردانی کرد که به صورت جهادی به مقابله با این بحران و خنثی‌سازی پیامدهای آن پرداختند که در دو بخش‌ عملیات برگشت‌پذیری زیرساخت و مدیریت بحران رسانه قابل دسته‌بندی است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: شرکت ملی گاز ایران سال ۱۴۰۲ در جریان حادثه خرابکارانه که علیه تأسیسات خطوط گاز این شرکت انجام شد، در زمینه مدیریت پیامد حمله، عملیات رسانه‌ای و عملیات بازسازی، عملکرد ارزشمندی انجام داد که در صورت مستندسازی آن، می‌تواند به‌عنوان یک دانش ارزشمند برای مدیریت آیندت بحران‌ها استفاده شود.

جلالی در تشریح اقدام‌ها برای مدیریت پیامد حمله در دو بخش عملیات میدانی و رسانه‌ای، اظهار کرد: از سویی در حوزه میدانی، برنامه برگشت‌پذیری زیرساخت به خوبی انجام و بازسازی خطوط در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شد و برای چند روستای اطراف که دچار قطع گاز شده‌ بودند، سوخت جایگزین کافی تأمین شد.

وی در پایان، گفت: در عرصه رسانه نیز  همکاران شرکت ملی گاز ایران مدیریت خوب و ارزشمندی داشتند، مدیریت تولید و انتشار خبر از تریبون رسمی شرکت و معرفی مدیر دیسپچینگ شرکت به‌عنوان سخنگوی رسمی شرکت ملی گاز ایران در این بحران سبب شد تا مدیریت پیامد حمله در حوزه رسانه نیز به نحو احسن انجام شود؛ باید توجه داشت که مدیریت صحیح پیامد، سبب خنثی‌سازی اصل حمله می‌شود.

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • استفاده از ظرفیت‌های همیاران طبیعت در مدیریت شرایط بحرانی
  • لزوم همکاری همه دستگاه های اجرایی ایلام برای مقابله با حریق جنگل
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند
  • عملکرد مطلوب صنعت گاز در عملیات برگشت‌پذیری زیرساخت و مدیریت بحران رسانه در حمله تروریستی
  • هشدار نارنجی وضعیت جوی در این استان‌ها برای روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران