Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@07:22:54 GMT

زلزله دیشب انرژی زمین را تخلیه کرد

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۹۲۵۶۲

زلزله دیشب انرژی زمین را تخلیه کرد

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی همچنین خاطرنشان کرد: پس لرزه شب گذشته با بزرگای ۴.۲ دقیقا بر روی موقعیت زلزله ۵.۲ ریشتری رخداد و اینکه زلزله۴.۲ ریشتری شب گذشته پس لرزه، زلزله ۵.۲ ریشتری است را تقویت کرد.

ایران آنلاین /رئیس بخش زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: زلزله ۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ ریشتری دیشب، پس‌لرزه زلزله ۵.۲ ریشتری هفته گذشته تهران و البرز و نشان دهنده فعال شدن گسل غرب تهران است.

علی بیت‌اللهی درباره جزئیات زلزله ۵۵ دقیقه بامداد ۶ دی‌ماه که تهران و البرز را لرزاند، با تاکید بر این مطلب که زلزله فوق پس‌لرزه زلزله ۵.۲ ریشتری ۲۹ آذرماه بوده است گفت: رخداد پس لرزه ۴.۲ شب گذشته، پس‌لرزه، زلزله ۵.۲ محسوب می‌شود.

بیت‌اللهی در تشریح صحبت‌های خود، افزود: در پس‌لرزه‌هایی که بعد از زلزله ای که اصلی است رخ می‌دهد بر اساس منطق و علم زلزله‌شناسی باید پس‌لرزه‌ای با نیم تا یک ریشتر از زلزله اصلی رخ دهد و به این ترتیب انرژی آزادشده زمین تخلیه شود که در زلزله ۵.۲ ریشتری تهران و البرز این مورد را شاهد نبودیم و عموما پس‌لرزه‌های با فاصله ۲ تا ۳ ریشتر ثبت شده بود که پس‌لرزه شب گذشته تا حد قابل‌توجهی نگرانی ما را برطرف کرد.

وی ادامه داد: زلزله ۴.۲ بامداد ۶ دیماه دقیقا بر روی زلزله ۵.۲، ۲۹ آذرماه منطبق می‌شود و نیروی همان زون است و در همان بازه زمانی قرار می‌گیرد بنابراین قطع به یقین، پس‌لرزه است.

تاکید بر خطر بالقوه زلزله و دائمی بودن آن در اقصی نقاط کشور

بیت‌اللهی تصریح کرد: اینکه پیش‌بینی کنیم که این پس‌لرزه، آغاز فعالیت گسل شمال تهران است و ممکن است زلزله بزرگ‌تری اتفاق بیفتد، سخنی بر مبنای مشاهدات علمی نخواهد بود و از طرفی اینکه گفته شود با وقوع این زلزله، زلزله‌ای با بزرگای بیش از ۴ و ۵ نیز قابل تصور نیست، صحیح نبوده و موردتایید نیست.

رئیس بخش زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات در ادامه گفت: آنچه ما اعلام می‌کنیم این است که همه متوجه شدند خطر بالقوه زلزله در اقصی نقاط کشور امری دائمی و مستمر است.

وی یادآور شد: احتمال خطر را همه می‌دانیم و بر اساس آن نیز باید برنامه‌های ساخت و ساز و توسعه ای را در دستور کار قرار دهیم. همچنین، مسئولان باید با مشاهده چنین زلزله‌های خفیفی که در واقع مانور زلزله محسوب می‌شود رویکردهای صحیح و اجرایی اتخاذ کرده و در اینکار سرمایه‌گذاری کنند  تا خطرات را به حداقل برسانند.

بیت‌اللهی بار دیگر تاکید کرد: زلزله ۵.۲ ریشتری که منشا اصلی آن گسل ماهدشت بوده، فعالیت گسل زلزله غرب تهران را نشان می‌دهد و بر آمادگی داشتن برای خطرات احتمالی زلزله توسط مسئولان و مردم تاکید دارد.

/ وزارت راه و شهرسازی

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۲۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر جنگ اسرائیل: مذاکرات شکست بخورد به رفح حمله می‌کنیم

هانی محمود در الجزیره نوشت: پیش بینی بسیار محتاطانه‌ای برای آتش بس در شهر رفح بر سر مذاکرات جاری در قاهره وجود دارد و با توجه به تجارب گذشته مردم در مورد مذاکرات، این اتفاق غیرممکن نیست.

به گزارش شفقنا از الجزیره، مردم اینجا در هاله‌ای از ابهام هستند، زیرا نمی‌دانند که آیا وسایل خود را جمع کرده و به خانه‌های خود در بخش‌های مرکزی و شمالی غزه باز خواهند گشت یا آن‌ها را تخلیه کرده و به جای دیگری خواهند رفت.

تردید‌های زیادی در مورد روایت اسرائیل از مناطق تخلیه وجود دارد.

تجربیات گذشته ما با مناطق تخلیه، از جمله المواسی در بخش غربی غزه، تا حد زیادی متناقض، مبهم و گمراه کننده بود.

این مناطق در نهایت به هیچ وجه امن نبودند، زیرا مردم هنگام پناه گرفتن در منازل مسکونی و چادر‌های داخل این مناطق که به عنوان امن تعیین شده بودند کشته شدند.

در اینجا یک اجماع کلی وجود دارد که توپ اکنون در زمین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مذاکرات است و او باید تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد معامله کند یا نه.

تهدید مداوم عملیات اسرائیل در رفح احتمالاً باعث کشتار بیشتر در بخش جنوبی غزه آسیب دیده و ویران شده خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • عکسی عجیب از آسمان دیشب تهران
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • وزیر جنگ اسرائیل: مذاکرات شکست بخورد به رفح حمله می‌کنیم
  • بندرچارک لرزید